Duni Milieuvriendelijk ECO ECHO

Duni ecoecho

De wereldwijde problemen met klimaatverandering en lucht-, land- en watervervuiling zijn niet iets van de verre toekomst, het zijn problemen waar we nu mee kampen en die nu opgelost moeten worden.

 

Natuurlijke bronnen worden sneller opgebruikt dan ze vervangen kunnen worden, dus we hebben geen tijd meer om nog langer te wachten. Om de problemen van vandaag het hoofd te bieden, hebben we dus de oplossingen van morgen nodig. En dat is precies de kern van de serie Duni ecoecho™.

In onze serie Duni ecoecho™ met oplossingen voor serveren en maaltijdverpakkingen gebruiken we de best beschikbare materialen om zo het gebruik van niet-hernieuwbare bronnen te beperken en daarmee de uitstoot van CO2. Deze producten zijn ontwikkeld om het milieu te sparen en zijn gekozen omdat ze beschikken over één of meerdere milieuvriendelijke eigenschappen. Deze eigenschappen zijn gericht op verschillende milieuaspecten en onderdelen van de levensduur van het product. De kenmerken waarop wij ons in de producten richten zijn: Efficiënt gebruik van bronnen, hernieuwbaar, composteerbaar en verantwoordelijke bosbouw.

Bezig met laden...

Materialen die verschil maken

Ampas
Natuurlijk, vezelachtig afval bij de productie van suiker (van suikerrietstengels). Onze vezelborden van ampas zijn volledig composteerbaar. Ampas is een uitstekend voorbeeld van efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen.

Karton
Karton heeft een lage ecologische voetafdruk per kilogram. De meeste van onze ecoecho-kartonproducten zijn daarnaast FSC-gecertificeerd en afkomstig uit verantwoorde bosbouw zodat ze een goede keuze zijn voor het milieu.

CPLA (Crystallised Polyactid Acid)
CPLA is composteerbaar en gemaakt van 100% natuurlijke en hernieuwbare materialen. In tegenstelling tot vele andere biomaterialen is het hittebestendig tot 80 graden, waardoor het uitstekend geschikt is voor bestek.

PBS (Polybutyleensuccinaat)
Een van de meest geavanceerde biopolymeren. Het beschikt over de eigenschappen van normaal plastic, maar is composteerbaar.

PLA (Polyactisch zuur)
Composteerbaar materiaal van maïsstijfsel met veel overeenkomsten met polystyreen. Het is dus doorzichtig en laat vers voedsel in het beste licht zien.

rPET
Onze serveerborden en deksels zijn gemaakt van rPET, wat gemaakt is van gerecyclede plastic waterflessen.
 

Milieuvriendelijk – 
wat betekent dat?

 

De Duni ecoecho™-productlijn bevat producten die ontwikkeld zijn met het milieu als basis en die gekozen zijn omdat ze beschikken over één of meerdere milieuvriendelijke eigenschappen. Deze eigenschappen zijn gericht op verschillende milieuaspecten en onderdelen van de levensduur van het product, die we hier beschrijven.


Efficiënt met bronnen omgaan

Grondstoffen waarbij duidelijk efficiënter met bronnen omgegaan wordt in vergelijking met standaard alternatieven. Omvat materialen van gerecycled materiaal en bijproducten die anders weggegooid zouden worden, en laagverwerkt vulmateriaal als kalk.

Voorbeeld:

  • rPET: gerecyclede waterflessen
  • Ampas: bijproductvezels van suikerriet
  • Kalk: milieuneutraal, laagverwerkt en overvloedig mineraal

Hernieuwbaar

Grondstoffen uit de biosfeer: hout of plantenmateriaal. Hernieuwbare materialen maken onderdeel uit van de biomassa CO2-cyclus en dragen niet bij aan de opwarming van de aarde, in tegenstelling tot op fossielen gebaseerde koolstofmaterialen als minerale olie.

Voorbeeld:

  • PLA: Verwerkt maïsstijfsel
  • Ampas: bijproductvezels van suikerriet
  • Karton: houtvezels

Composteerbaar

Materialen waarvan aangetoond is dat ze biologisch afbreekbaar zijn in industriële compostfaciliteiten volgens standaard EN 13432. Om deze eigenschappen volledig te benutten, moeten de eindproducten gesorteerd worden met andere biologisch afval (voedsel) voor industriële compost, wat in sommige gebieden geaccepteerd is. De lokale afvalverwerkingsregels moeten opgevolgd worden, of er moeten overeenkomsten gesloten worden met het lokale afvalverwerkingsbedrijf.

Voorbeeld:

  • PLA: Verwerkt maïsstijfsel
  • PBS: composteerbaar polymeer
  • Ampas: bijproductvezels van suikerriet

Verantwoorde bosbouw

Grondstoffen die onderdeel zijn van een certificeringsplan dat garant staat voor verantwoordelijke sociale en milieupraktijken binnen bosbouw en bosaanplant.

Voorbeeld:

  • FSC® – Forest Stewardship Council®

 

 

Duni ecoecho™ -product

Efficiënt met bronnen omgaan

Hernieuwbaar

Composteerbaar

Verantwoorde bosbouw

Saladebakjes

 

X

X

 

Deli-bladen/dozen

 

X

X

 

Dressingbakjes

 

X

X

 

Bekers voor warme dranken

 

X

X

 

Deksels voor bekers voor warme dranken

 

X

X

 

Glazen

 

X

X

 

Bestek

 

X

 

 

Vezelborden

X

X

X

 

Broodschaaltjes

X

 

 

 

Serveerborden met deksel

X

 

 

 

Kartonnen dienbladen

 

X

 

X